Menu


Više minuta za Nurkića

Timofey Mozgov
Timofey Mozgov


Cleveland Cavaliers-i prolaze kroz polusezonsku generalku. Manje od 48 sati kako su pribavili Iman Shumpert-a i J.R. Smith-a, Dime Magazin navodi da su na rubu završetka trejda s Denver Nuggetsima za njihovog centra Timofey Mozgov-a. 


Prema Adrian Wojnarowskom dogovor je postignut i Nuggetsi će poslati Mozgova u Cleveland za dva pika prve runde narednog drafta. Naizgled, to je puno za igrača Mozgov-ih kvaliteta, ali Cleveland Cavalirsi su u "pobjeda-sada" modu, a Mozgov će ih sigurno učiniti boljima. 

Ključ ovog dogovora je osigurani pik prve rudne kojeg su Cavsi obezbjedili od OKC u trejdu u ponedjeljak između OKC i NY Knicks. Mozgov je dugo bio meta Cavsa, ali dosada nisu imali "vrijednost" koja je zanimljiva Nuggetsima. 

216 cm visoki Rus će pomoći da se popuni rupa u rosteru Cavsa koja je nastala cjelosezonskim odsustvom Anderson Varejao-a zbog povrede. Mozgov nije dominantni zaštitnik reketa ali Cavsi trebaju da poprave svoju suplju odbranu. 

Ovim trejdom neosporno se povećala minutaža Jusufa Nurkića, tako da nam je ovaj trejd veoma zanimljiv. Juka sada samo napred.

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić