Menu


Katastrofa Jukine momčadi

Juka i trener
Nurkić i Shaw

Nepotrebno je i napominjati da trener Denver Nuggetsa, Brian Shaw, nije bio u najboljem raspoloženju nakon slabe izvedbe njegovog tima. Poraz 122:79 od Golden State Warriorsa je sedmi najgori poraz u historiji  Denver Nuggetsa. Prema Christopher Dempsey-u, najgori poraz je bio od Milwaukee-ja, 1980. godine sa 48 razlike.
Nakon utakmice, novinari su pitali Shaw-a da li je bio iznenađen sa samo 28 poena u prvom poluvremenu. Najmanje postignutih poena za jedno poluvrijeme Nuggetsa u zadnjih 11 godina.

"Da, bio sam iznenađen," rekao je Shaw. "Ali opet kad pogledate šta se dešavalo na terenu, i nisam iznenađen. Nismo se natjecali, izgledali smo prestrašeno. Trudim se da budem suzdržan u onome što govorim zato što ne želim nikoga da kritikujem. Ali jednostavno ne razumijem kako, kao tim ne možemo da izađemo i da se natječemo kada igramo protiv najboljeg tima u ligi, Jednostavno, izledalo je da smo podvili repove odmah na početku utakmice.

Nazivamo sebe profesionalcima. Plaćeni smo da izađemo i igramo danas i trebali smo da igramo. A mi to nismo uradili. Ne mislim da smo zaradili našu platu na osnovu onoga što smo pokazali na terenu, što je sramotno. Popodnevna je utakmica, Dan Martina Lutera Kinga. I igrate protiv najboljeg tima u ligi trenutno i onda odigramo onako. Ne znam šta da kažem o tome. Teško je to za progutati."  

Nažalost i Juka se uklopio u sivilo svoje ekipe. Postigao je samo 2 poena iz 6 pokušaja prema košu. Imao je 8 skokova, 2 ofanzivna i 6 defanzivnih. također je upisao i jednu asistenciju i dvije blokade. U konačnici je završio utakmicu na 4:14 prije kraja, jer je napravio šest prekršaja. 

Ništa, idemo dalje. Juka sljedeću utakmicu već ima sutra večer, tačnije u srijedu ujutro u 03:00 h. Utakmica je protiv San Antonio Spursa i biće zanimljivo vidjeti kako će Juka igrati protiv veterana Duncana, ali i bivšeg Teletovićevog suigrača Thiago Splittera. Idemo se naspavati tokom dana, pa naveče gledati utakmicu, tko može.

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić