Menu


(HD) Mirzi pobjeda, Nurkiću poraz


Oba naša reprezentativca u NBA su sinoć igrala utakmice za svoje klubove. Mirza Teletović je sa svojim Brooklyn Netsima gostovao u glavnom gradu SAD kod Washington Wizardsa. U tom susretu Netsi su konačno prekinuli svoju crnu seriju od 7 poraza i došli iznenađujuće lahko do pobjede nad Wizardsima rezultatom 102:80. Netse do pobjede su predvodili Brook Lošez i Jarrett Jack sa po 26 poena.


Naš Mirza Teletović je u igri proveo 21:34 i postigao je 5 poena, ali istina iz samo 4 pokušaja. Pogodio je jednu tricu i imao je jedan lijep ulazak pod koš. Pored toga, Teletović je još imao i 4 odbrambena skoka. Ako želite pogledati utakmicu, evo je u HD snimku.




U drugoj utakmici večeri  Denver Nuggetsi su poraženi u Dallasu od istoimenih Mavericksa. Maverickse su do pobjede predvodili Dirk Nowitzki sa 25 i Chandler Parsons sa 18 poena. Treba izdvojiti i Tyson Chandlera koji je imao double-double učinak od 11 poena i 16 skokova.


Upravo protiv Chandlera Nurkić nije imao uobičajenu rolu kao protiv Cousinsa ili Gasola. Iako je bio solidan u odbrani sa 6 skokova i jednom ukradenom loptom, Nurkić je podbacio u napadu gdje je pogodio samo jednom iz 7 pokušaja. Priliku za popravni će imati već večeras u susretu protiv Minnesota Timberwolvesa. Dotad evo prilike da pogledate sinoćnu tekmu.


NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić