Menu


(VIDEO) Slaba odbrana presudila Netsima

Teletović i Bosh
Teletović i Bosh
Slaba igra u odbrani koštala je Netse u utakmici protiv Miami Heat. Ta loša igra, a može se reći i trenerova taktika, nije zaobišla ni Teletovića koji je bio zadužen da čuva Chris Bosha koji je veći od Teletovića, a i ima veće iskustvo u duelima pod košem nego Teletović. To se vrlo dobro moglo vidjeti u ovoj utakmici i  nije mi jasno zašto trener Hollins nije zadužio Brook Lopeza da čuva Bosha. Al' et on je šef, pa on će i odgovarati za taktiku.

Rezultat na kraju utakmice je glasio 88:84 u korist Heata. Mirza je imao priliku kod rezultata 83:80 u korist Heata da izjednači rezultat, ali nažalost njegov šut za tri poena je završio na prvom obruču. Još jedan šut Mirza je imao kod 3.7 sekundi do kraja utakmice, ali taj šut nije bio iz izrađene situacije nego preko igrača. Iako je lopta pogodila obruč, nažalost nije prošla kroz njega.

Međutim, što se tiče pozitivnijih stvari u vezi Mirzine igre večeras jeste to da je ipak pogodio 4 trojke kao i jedan šut ispod obruča. Ukupno je pogodio 14 poena uz šut iz igre 5/15. Imao je 4 skoka, 3 u odbrani i 1 u napadu, 1 asistenciju, 1 ukradenu loptu i jednu blokadu.

Ne tako sjajno izdanje kako Mirze tako i ostatka ekipe. Međutim, priliku za popravni imaju već sutra veče kad igraju kući protiv Dallas Mavericksa. Prije godinu dana, Mirza je upravo protiv Mavericksa odigrao najbolju utakmicu u NBA. Očekujemo nešto slično i sutra veče. Utakmica je u 01:30 h iza ponoći po našem vremenu. BHtubetv YT channel nam je obezbjedio video večerašnjem Mirzinom učinka, pa izvolite:

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić