Menu


"Bosanski medvjed" protiv američkih grizlija

Nurkić i Kobe
Nurkić izbija loptu iz ruku Kobe Bryanta

"Bosanski medvjed" Jusuf Nurkić večeras u 03:00 h po bosanskom vremenu dočekuje Memphis Grizzlies na domaćem terenu u Pepsi Centru u Denveru. 

Već smo pisali kako je Nurkić impresionirao mnoge u NBA, ali pohvale i dalje pljušte. Jedan članak koji je govorio o poželjnim novogodišnjim odlukama svakog igrača Denver Nuggetsa govorio je pohvalno o Nurkiću i njegovim dosadašnjim igrama. Kaže se da nastavi da igra jako i da uprkos limitiranom iskustvu u NBA pokazuje zaista impresivne stvari. Također ga mole da pokuša izgurati Mozgova iz početne petorke u narednoj sezoni i da mu to treba biti dugoročni cilj.

Zanimljivo, Nurkić je s preko 70% glasova pobjedio u jednoj anketi gdje je pitanje bilo koji Nugget je najviše pokazao u 2014. godini.

Pisalo se i o tome kako je poboljšao svoju igru u odbrani, tačnije smanjio je broj prekršaja. pogotovo je pomenuta utakmica protiv Chicago Bullsa kada je maltretirao Pau Gasola i Joakim Noaha. Što bi mi Bosanci rekli jednog je Gasola strpao u džep.

Večeras je prilika da to uradi i s drugim kada će se na parketu suprotstaviti Marcu Gasolu i njegovim Grizzlies-ima. Neku noć je stavio brata Pau u džep, a večeras je red na Marc Gasola. Biće ovo pravi test za Nuggetse budući da će oni nastojati da prekinu niz od 3 poraza protiv ekipe koja ima niz od 3 pobjede.

Lično, iako mislim da mnogi u BiH dijele moje mišljenje, nije mi važno da li će Nuggetsi prekinuti svoju lošu seriju sve dok Nurkić igra odlično. Ali valjda zbog njega bi se trebali svi mi nadati da će pobijediti u večerašnjoj utakmici. 

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić