Menu


Fantasy Basketball: Može li vam Nurkić pomoći da pobjeđujete?

Nurkič
Nurkić


Može li vam Jusuf Nurkić pomoći da pobjedite u svojoj Fantasy Basketball ligi? Rekao bi ako nastavi da ovako igra, odgovor je očigledno i rezonantno DA. E onda prestanite s tim što radite i idite  ga uzeti. Ozbiljan sam, otvorite novi tab i dodajte ga u svoj tim što brže možete. Brinućemo kasnije hoće li on uspjeti ili ne. 


Sad kad ste dodali najpopularnijeg igrača u igrici trenutno, sada možemo da sjednemo i pokušamo da "svarimo" šta se to tačno dešava s Denver Nuggetsima da je omogućilo Nurkića da eksplodira na ovaj način. Nurkić je jednostavno zarađivao sve više i više minuta i iznuđivao pohvale od trenera Briana Shawa. Nurkić je zadobio poštovanje i svojih saigrača takođe, a Shaw to objašnjava njegovom povećanom minutažom i produktivnošću. 

Ako Nuggets-i trejdaju Timofey Mozgov-a, kao što se špekulira u posljednje vrijeme, onda će Nurkić postati igrač kojeg će morati imati svi mogući igrači Fantasy Basketball lige. On je već na granici igrača kojeg jednostavno morate posjedovati, i možda će postati sila koja će gurati svoje vlasnike u utakmice za osvajanje lige.

Ako ste propustili priliku da ga kupite, onda su male vjerovatnoće da ćete ga ukrasti lukavim vlasnicima koji su uspjeli da ga kupe, ali ovaj momak možda postane dovoljno dobar pa da ga pokušate kupiti. Nurkić je na prosjeku od 3,5 blokadi u zadnje 4 utakmice. To su neke vrlo nevjerovatne brojke, i iako će one možda malo pasti, vrlo je moguće da bi se mogao zadržati na prosjeku 3 blokade po takmici.

On je sve ono što želite kod jednog igrača. On je mlad, i on ima samopouzdanje i povjerenje u svog trenera i svoje suigrače. On izgleda takođe posjeduje atletske sposobnosti  i talenat neophodan da bude uspješan centar u NBA. Iako je dobar i dalje se razvija, svakako bi mogao popraviti svoj šut sa linije slobodnih bacanja. Na prosječnih 66% sa linije slobodnih bacanja može se puno raditi, ali on je sigurno malo bolji od drugih centara koji su bili odlični i dobro igrali na ovoj poziciji. 

Da rezimiramo, idite sebi pokupiti malo Jusufa Nurkića i dodajte ga svom timu. Nije važno ako ne možete izgovoriti njegovo ime, jedino je važno ako možete kliknuti zeleno dugme pored njegovog imena i dodati ga u sovj roster. 

Originalni članak možete pročitati na http://fantasycpr.com/.

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić