Menu


(VIDEO) Kraljevi su pali: "Živio Nurkić"

Nurkić i Cousins
Nurkić se "igra" s Cousinsom

Narode, šta reći? Još jedan start i još jedna odlična partija našeg Jusufa Nurkića. Kraljevi su mrtvi, živio Kralj, Nurkić. Kingsi su kući poraženi od Nuggetsa 118:108.

Možda Vam se čini nas je pukla euforija, ali oni koji su pratili utakmicu znaju da nije tako. Pohvale za Nurkića dolaze sa svih strana. Većinom utakmice gledamo s Altitude TV koji prate Denver kroz cijelu sezonu. Komentatori su oduševljeni njegovom igrom. Nije savršena, ali za rookie-ja je i više nego vrlodobra. Ovdje bi mogli dodati još očitu neravnopravnost kod sudija koji rookie-jima sude skoro svaki kontakt, dok obratno nije takav slučaj. Tko mi ne vjeruje neka pogleda snimak cijele utakmice.

Utakmica je vrlo dobro krenula za Nurkića. On i Afflalo su postigli prvih 9 poena Nuggetsa, Juka 4 a Arron 5. Poslije toga su krenula male nepravde sudija, ali neću o tome. Ali moram još reći da mi se jako, jako sviđa. Nurkić nije neki uplašeni klinjo iz provincije koji je eto slučajno došao u NBA i mora da respektuje već etablirane centre koji očekuju da im se smakne s puta prema košu. Ne, momak je došao tu da pokaže svoju i tu igru ima da svi poštuju. Nema tu nekog mudrovanja, teren je mjerilo i alal ga Nurkić mjeri. To je, večeras, postalo jasno i DeMarcus Cousins-u iz Kingsa. 



Uglavnom, Nurkić je na terenu proveo 22:08 minuta. U tom periodu ostvario je učinak od 16 poena, 8 skokova, 3 blokade i 1 ukradena lopta. Istina, imao je i 1 izgubljenu loptu i na kraju je isključen zbog 6 prekršaja. Ali tad već nije bilo važno. Već su dobili utakmicu. 

Treba još istaći da ga je u intervjuu poslije utakmice ponovo nahvalio Ty Lawson i rekao da zbilja uživa da igra s njim. 

Sad slijedi nekoliko dana pauze za Nuggetse. Tačnije slijedeću utakmicu igraju tek u četvrtak u 03:00 h ujutro. Ali zato ćemo imati priliku da gledamo Netse već danas u 01:30 h iza ponoći i u ponedjeljak i četvrtak u isto vrijeme. 

Teletović MT3


Međutim, Netsi su očajni u zadnjih nekoliko utakmica. Sinoć su igrali protiv Philadelphia 76ersa i doživjeli novi poraz rezultatom 90:88. U to neko sivilo ekipe uklopio se i naš Mirza Teletović koji je postigao samo 6 poena, dvije trice, uz šut iz igre 2-8. Tomu je dodao i 3 skoka i jednu blokadu. "Negativna" statistika je baš negativna, imao je 2 prekšaja i čak 4 izgubljene lopte uz jedan blokiran šut. Stvarno je loše igrala cijela ekipa, a i Mirza s njom. Nadamo se, ako Bog da, da će već večeras prekinuti tu svoju šutersku krizu i "pročepiti" koš kako treba.


NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić