Menu


Brooklyn Netsi na prodaju


Vlasnik Netsa
Mikhail Prokhorov


Brooklyn Netsi su dostupni na otvorenom  tržištu.

Ruski bilijarder Mikhail Prokhorov, nakon pet godina  neuspješne trke za naslovom kao vlasnik Netsa, obznanio je da je tim na prodaju, prema izvorima unutar lige.

Izvori su u utorak potvrdili izvještaj Bloomberg Newsa koji kaže da je Prokhorov angažovao Evercore Partners da prodaju tim čiji je većinski vlasnik postao u maju 2010. godine za 223 miliona $. Izvori unutar lige su rekli da će Evercore skupljati ponude već krajem ovog mjeseca.


Izvori su takođe potvrdili izvještaj Bleacher Reporta da je faktor i slabljenje ruske ekonomije.
Zvaničnici Netsa su zanijekali inicijalni izvještaj Bloomberg Newsa u utorak poslijepodne, insistirajući da vlasnici samo procjenjuju zanimanja. Chris Broussard iz ESPN The Magazine je izvjestio da su direktor Netsa Brett Yormak, generalni menadžer Billy King i izvršni potpredsjednik i šef komunilacija Barry Baum, svi poricali izvještaj Bloomberga.

"Kao što smo rekli prije nekoliko mjeseci, vlasnici su uvijek voljni da saslušaji ponude - to je samo dobar biznis," predstavnik Prokhorova je rekao u izjavi. "Nema nikakvog roka  u smislu prodaje bilo kakvog udjela tima."

Prokhorov stav kao vlasnika je je bio definisan po svojoj nevjerovatnoj volji da potroši bogatstvo da bi pobjedio i njegova smjela izjava da će Netsi osvojiti prvenstvo unutar pet godina od preuzimanja tima. Ali izvori su rekli ESPN.com da Rus nije bio pretjerano oduševljen sa financijskim gubicima tima ili njihovim igrama na terenu.

Netsi su izgubili 144 miliona $ u poslovima vezanim za košarku u 2013/14 godini, 131 milion $ više nego sljedeći tim.

Prokhorov udio uključuje 80% tima i 45 % dvorane Barcleys Center. U vrijeme kupovine Netsa, On je pristao da plati 80% duga tima od 220 miliona $.

Originalni članak

Više informacija o Mirzi Teletoviću

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić