Menu


(VIDEO) MONSTRUOZNO IZDANJE NURKIĆA

Juka zakucava
Nurkić odličan večeras

Jusuf Nurkić se ne boji NBA zvijezda, jer i on polahko, ali sigurno postaje jedan od njih. To je večeras pokazao u domaćoj pobjedi njegovih Denver Nuggetsa nad Memphis Grizzlies-ima. 

Utakmica nije najbolje počela za Nurkića, makar što se tiče ofanzivnog dijela, jer je promašio prva 3 šuta upućena na koš. Međutim, do kraja prvog poluvremena u igri je proveo 8:40 minuta, postigao je samo 2 poena uz šut iz igre 1/5, ali skupio je 5 skokova, kao i blokadu i ukradenu loptu.

U drugom poluvremenu je bila druga priča. Nurkić je eksplodirao kako u napadu, tako i u odbrani. U odbrani je izludio Marc Gasola kojeg je ono po naški strpao u džep kao i brata mu neku noć. Nad Marcom je imao 3 od ukupno pet blokada u toku utakmice i jedan mali verbalni okršaj na kraju treće četvrtine. Pored toga i ofanzivno je bolje igrao pa je u drugom poluvremenu iz igre šutao 3/4, kao i slobodna bacanja 3/4. 

Do kraja utakmice je uspio sakupiti ukupno 10 skokova, što uz 11 ukupno potignutih poena čini drugi uzastopni double-double učinak. Kao što sam već rekao imao je i 5 blokada i 2 ukradene lopte. Jedina negativna stavka u statistici je jedna izgubljena lopta. 

Na kraju, realizatori prenosa su ga proglasili SUB OF THE GAME (najboljom zamjenom) što možete vidjeti u narednom videu.


A da trebao bih reći još da je krajnji rezultat glasio 114:85 u korist Denver Nuggetsa. Treba istaći da su još dva igrača ugradila svoje double-doble učinke u ovu pobjedu Nuggetsa. To su Ty Lawson sa 25 poena i 11 asistencija i Kenneth Faried sa 13 poena i isto toliko skokova. Od značajnih učinaka treba još izdvojiti i Arron Afflalo koji je imao 23 poena. 

Sažetak kompletnog učinka Jusufa Nurkića pogledajte u narednom videu našeg prijatelja BHtubetv YT channel



NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić