Menu


(VIDEO) Wizardsi začarali Netse, Timberwolvesi pojeli Nuggetse


NBA HD VIDEO
HD VIDEO

Oba naša reprezentativca su sinoć igrala utakmice na NBA parketima. Obojica su također bili domaćini u ovim utakmicama  i još jedna zajednička stvar je da su njihovi timovi izgubili te utakmice. MT3 je u Brooklynu dočekao ekipu Washington Wizardsa, koju su preksinoć pobjedili, ali ovaj put to nisu uspjeli. Wizardse je su do pobjede 99:90 predvodili Nene i Beal u poenima, a Gortat u skokovima. Nene je postigao 20, Beal 17, a Gortat je imao double-double sa 10 poena i 16 skokova. 



Mirza je na parketu proveo skoro 18 minuta i ostvario je učinkak od 5 poena i 6 skokova, uz šut iz igre 2/7, a 1/4 za tri poena. Kompletnu utakmicu možete pogledati u sljedećem videu.



Sinoć su i Jukini Nuggetsi u svom Pepsi Centru ugostili ekipu Minnesota Timberwolvesa. T-wolvesi su izvojevali pobjedu rezultatom 113:105. Najefikasniji u ekipi Timberwolvesa je bio rookie Andrew Wiggins koji je postigao 31 poen i falio mu je samo jedan skok do double-double učinka. Double-double učinak ostvario je Robbie Hummel koji je imao 15 poena i 13 skokova, treba istači da je i Thaddeus Young postigao 22 poena.  Na drugoj strani, u ekipi Denvera, najefikasniji je bio Ty Lawson s 22 poena, a double-double učinak je ostvario JJ Hickson s 14 poena i 10 skokova. Treba napomenuti da su još tri igrača Denvera bila dvocifrena, a to su Wilson Chandler s 14, Arron Afflalo s 13 i nova akvizicija Nuggetsa Jammer Nelson sa 16 poena. 


Naš Juka u ovoj utakmici je igrao skoro 15 minuta i bio je dobar u skoku, ali efikasnost je opet zakazala. Postigao je samo 4 poena uz šut iz igre 1/7, s tim da je imao dva pogođena slobodna bacanja. Pokupio je 9 skokova, čak 5 u napadu i podjelio je 2 asistencije. Tko nije mogao sinoć da gleda tekmu, evo mu prilike da to uradi sada.




NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić