Menu


Nuggetsi kod Knicksa 16.11.2014.

TY i Carmelo
Carmelo Anthony i Ty Lawson

Najbolji nastup sezone Carmelo-a Anthony-ja nije bio dovoljan New York Knicksima da na gostovanju kod Utah Jazza u petak prekinu crnu seriju koja je sad produžena na 7 utakmica. Pobjedu Utah-u je osigurao Trey Burke tzv. buzzer beaterom za 102-100. Priliku za prekid serije Anthony i njegovi Knicksi imaju večeras protiv njegovog bivšeg tima Denver Nuggetsa. Oni su u petak prekinuli svoju seriju poraza, pobjedom nad Indiana Pacersima. 
Anthony u tom susretu nije imao pomoć saigrača, jer Stoudemire je odmaran, a sljedeći bolji igrač Knicksa, Iman Shumpert se povrijedio u prvoj četvrtini. O utakmici u petak i Burke-ovom šutu Anthony je rekao: 
"Jednostavno ne možemo premostiti ovu prepreku trenutno. Bio je to težak šut. Pogledao sam gore i mislio 'ne, molim te'. Samo sam želio da odemo u produžetke. Samo nam daj šansu da igramo za pobjedu. Ne volim da gubim, nastojali smo da istrajemo u našem putu ka pobjedi"

Nuggetsi će nastojati da nastave s pobjedama u ovom okršaju s Knicksima, nakon što su u petak prekinuli svoju crnu seriju. Denver je u toj utakmici šutirao 49,4% što je bilo najbolje ove sezone.
"Ovo je ogromno za nas. Bili smo u seriji poraza i svi ovdje su počeli da gube svoj razum," rekao je Ty Lawson koji je u tom susretu imao 11 poena i 10 asistencija. 
"Još uvijek smo na početku sezone i imamo šansu da preokrenemo stvari u našu korist. Mislim da je ovo pravi korak u tom pravcu. Konačno su se sve kockice posložile."

Naš Jusuf Nurkić je u prošlom susretuigrao nešto više od 5 minuta, ali nije se upisao u strijelce. Utakmica je večeras u zgodnom terminu za nas u Bosni i Hercegovini, tako da se nadam da će Juka imati što veću podršku makar pored malih ekrana (laptopa, računara ili tableta). Utakmica počinje u 19:00 h po našem vremenu.

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić