Menu


(NAJAVA) Heat u Brooklynu 17.11.2014.

Mirza i dwayne
Mirza "mazi" Wade-a

Nakon sedmicu dana, Brooklyn Netsi se vraćaju u svoj Barclays Center. Dočekuju izmorene Miami Heat, kojima će to biti treća utakmica u 4 dana. Prilika je to za Netse da se vrate na pobjednički kolosijek nakon subotnjeg poraza od Portland Trail Blazersa. Prošle sezone ovi timovi su se susreli 11 puta; dva puta u predsezoni, četiri puta u sezoni (sve pobjede Netsa) i pet puta u play-offu (samo jedna pobjeda Netsa). 
Trener Netsa Lionel Hollins  nije bio toliko zabrinut zbog serije poraza i nakon subotnje utakmice je izjavio: "Nismo uspjeli pobijediti, ali pohvalio samo svoje igrače što su rezultatski bili u tim utakmicama do samog kraja. Bile su to teške sredine u kojima smo igrali. Svaki od ovih timova su bili teški za savladati."
Brooklyn Netsi su u subotu šutirali trojke 1/19, i to je bilo najgore izdanje tima u povijesti iza linije za tri poena iz minimalno 13 pokušaja. Nažalost i Mirza Teletović se ugradio u taj rekord sa svoja 4 promašaja. 
Prošle sezone su Netsi čak tri utakmice regularne sezone dobili s jednim poenom razlike, a četvrta utakmica je otišla u produžetke. Na osnovu napisanog, trebala bi ovo biti zanimljiva utakmica. Međutim, ovog puta neće biti okršaja između Teletovića i LeBron Jamesa, budući da se on vratio ovog ljeta u Cleveland Cavalierse. Ali večeras bi ga ipak James mogao biti "zagrljen" od strane našeg Jusufa Nurkića.

Utakmica počinje 01:30 h iza ponoći po srednjeeuropskom vremenu. Utakmicu možete pratiti na ovim linkovima (postavićemo ih pola sata prije utakmice kad isprobamo kvalitetu istih).

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić