Menu


Najava utakmica 03.11.2014

Teletović i Bogdanović
Hercegovci u Netsima
Mnogi Bosanci i Hercegovci ni večeras neće spavati, jer ponovo imamo duplu dozu NBA zadovoljstva. Na NBA parketima večeras igraju utakmice oba naša reprezentativca. Mirza Teletović i njegovi Brooklyn Netsi večeras igraju prvi put pred svojim navijačima. 
Prethodne dvije utakmice su bili gosti, a večeras su domaćini ranjenim Oklahoma City Thunder-ima koji su prije dvije noći pobijedili Nurkićeve Nuggetse. Iskreno, smatrao sam da će tu utakmicu dobiti Nuggetsi upravo zbog povreda All-stara Kevina Duranta i Russell Westbrooka. Međutim, OKC je poprilično lagano dobio tu utakmicu i to bi trebalo biti i upozerenje Netsima da se ne smiju opustiti u večerašnjoj utakmici.
Vjerovatna startna petorka su Deron Williams, Bojan Bogdanović, Joe Johnson, Kevin Garnett i Brook Lopez. Uobičajena startna petorka osim Lopeza koji se vraća nakon povrede i večeras bi trebao da igra od prve minute. Sam je rekao da se osjeća dobro što se tiče povrede, a da je nestrpljiv zbog večerašnjem debija u novoj sezoni pred domaćim navijačima.

Mirza Teletović večerašnju utakmicu vjerovatno počinje s klupe, ali mogao bi imati više minuta na parketu zbog toga što je Kevin Garnett u prethodnoj utakmici igrao 35 minuta i večeras će KG imati manju minutažu, odnosno trener će ga odmarati.

Utakmica počinje u 02:30h po našem vremenu. Nadamo se novom sjajnom nastupu Teletovića pred domaćim navijačima u Barclays Centeru.

NUggetsa
Nurkić gleda i uči
Denver Nuggetsi našeg Jusufa Nurkića večeras također igraju na domaćem parketu protiv Sacramento Kingsa. Nakon što su izgubili svoje prvo ovosezonsko gostovanje kod gore spomenutih Thunder-a, večeras će na svom terenu tražiti drugu ovsezonsku pobjedu protiv Kings-a koji imaju omjer 2 pobjede i 1 poraz u novoj NBA sezoni. 

Jukina utakmica počinje, kao i u subotu, pola sata poslije Mirzine, u 03:00h po našem vremenu. Nadamo se da će Nurkić dobiti više minuta u ovoj utakmici nego što je imao u subotnjem porazu od Thunder-a. Juka samo smanji broj prekršaja u odbrani i blistaj u napadu.

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić