Menu


NAJAVA VEČERAŠNJIH UTAKMICA

Večeras nema ranog odlaska u krevet za ljubitelje košarke. Oba naša reprezentativca, Mirza Teletović i Jusuf Nurkić igraju utakmice sa svojim klubovima u NBA ligi. Utakmice počinju iza ponoći, tačnije Mirzina u 00:30h po našem vremenu, a Jukina pola sata kasnije.
Hercegovci
Teletović i Bogdanović

Mirzini Brooklyn Netsi večeras gostuju kod Detroit Pistonsa. Trebala bi to biti zanimljiva utakmica budući da su oba tima izgubila svoje prve utakmice na početku NBA sezone. Kao što sam pisao Mirzini Netsi su grozno prošli kod Boston Celticsa gdje su izgubili 121:105. Također i Detroit Pistonsi su izgubili uvodne dvije utakmice sezone i to prvu kod Denver Nuggetsa našeg Jusufa Nurkića rezultatom 89:79 i drugu kod Minnesota Timberwolves-a rezultatom 97:91. 

Oba trenera nisu krila razočarenje poslije tih utakmica tako je trener Netsa Lionel Hollins rekao: "Bili smo poput otvorene kapije. Sve ovce su izašle kroz kapiju. Bilo je to polaganje za polaganjem. Primili smo 62 poena ispod obruča, loši pasovi i izgubljene lopte....nije to lahko ispraviti. Treba tu puno fizičkog i mentalnog napora i mi to moramo postići."
Trenet Detroit Pistonsa Stan Van Gundy je isto tako razočaran nastupom svoje ekipe u prve dvije utakmice sezone: "To su bili prvi pravi protivnici ove sezone i mi smo bili očajno loši na tom testu. Bila je to kolektivna katastrofa i nedostatak borbe. To je vrlo, vrlo razočaravajuće."

Pola sata poslije početka Mirzine utakmice počeće i utakmica Denver Nuggetsa našeg Jusufa Nurkića koji je imao solidan debi u prvoj urakmici regularne sezone. Nakon domaće pobjede protiv Pistonsa sada oni gostuju u Chesapeake Energy Areni u Oklahoma City-ju gdje će igrati protiv domaćih Thundera
OKC je loše startao sezonu i već su izgubili dvije gostujuće utakmice i tražiće prvu pobjedu domaćem okršaju protiv Nuggetsa. Međutim to neće biti lahko budući da su njihova dva All-stara povrijeđena i neće igrati u ovoj utakmici. Kevin Durant je podvrgnut operaciji 16. oktobra i neće ga bit na terenu do decembra i veliki teret u organizaciji napada je prebačen na Russell Westbrooka ali i on se povrijedio u četvrtak u porazu OKC od  LA Clippersa.
trenira
Trening Nuggetsa

S druge strane Nuggetsi nemaju problema s povredama i ulaze spremni u ovu utakmicu. Nadam se samo malo većoj minutaži za Nurkića da nastavi i dalje pokazivati da nije bila greška što je ovako mlad otišao u NBA. 

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić