Menu


Indiana Pacers protiv Denver Nuggets

Večeras u 01:00 h po našem vremenu počinje utakmica Denver Nuggetsa kod Indiana Pacersa. Oba ova tima imaju po šest poraza i to u nizu, ali taj niz su Pacersi prekinuli u ponedjeljak pobjedom protiv Utaha kući i joše jednom pobjedom u gostima kod Miami Heata. Njihov trenutni omjer je 3-6 i večeras očekuju novu pobjedu. Na drugoj strani Denver Nuggetsi su pobjedili samo u prvoj utakmici sezone protiv Detroit Pistonsa i trenutno su u seriji od 6 poraza i večeras traže prekid te serije. Teško će to postići ako nastave da primaju preko 116 koševa po utakmici koliki je prosjek primljenih koševa u ovih šest izgubljenih utakmica. Denver ulazi u ovu utakmicu poslije gostujućeg i domaćeg poraza od Portland Trail Blazers. Nuggetsi su katastrofalno igrali prvo poluvrijeme utakmice u srijedu kad su Trail Blazersima dozvolili da samo u prvom poluvremenu postignu 84 poena što je najviše primljenih poena poslije NBA rekorda kojeg su protiv njih postigli Phoenix Sunsi kad su 10. novembra 1990. godine postigli 107 poena. 
Trener Nuggetsa Brian Shaw tvrdi da je sve stvar truda i da grupa igrača s kojima je počeo treću četvrtinu nije odigrala savršemo i bez greške, ali je trud i zalaganje bilo drugačije nego u prvom poluvremenu. "Uvijek sam govorio da mogu živjeti s greškama ako se trudimo da činimo pravu stvar."
Nuggetsi su u vrhu lige po broju posjeda 101,5 po utakmici, ali su 29-ti sa 111,1 primljenih koševa po utakmici. Shaw je dalje rekao:
"Nije problem u napadu, u odbrani je, a odbrana je u zalaganju. Kao trener moram pronaći način da dobijem tu borbenost i zalaganje u odbrani konstantno od bilo kojeg igrača na terenu."
Juka i Lopez
Nurkić i Robin Lopez

Nurkić je u prošloj utakmici protiv Trail Blazersa igrao malo iznad 6 minuta i postigao je 6 poena uz 5 skokova. 

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić