Menu


Najava utakmica 07.11.2014

Derbi New Yorka

Došao je i taj dan, večeras će se voditi borba za prevlast u New Yorku. Domaći Brooklyn Netsi će ugostiti svoje malo elitnije sugrađane s Manhattan-a. Bit će to prvi ovosezonski okršaj između ove dvije ekipe koje nisu baš najbolje startale u novu NBA sezonu. Nakon poraza od Minnesota Timberwolvesa Brooklyn Netsi su na omjeru 2-2 i večeras će tražiti novu pobjedu protiv ljutih protivnika. Utakmica počinje u 01:30h po našem vremenu. New York Knicksi su također izgubili svoju posljednju utakmicu protiv Detroit Pistonsa i razočarani su tim porazom što je potvrdio Carmelo Anthony:
"Ne možemo napredovati dok ne savladamo osnove. Nekih noći izgleda da smo ih savladali, a nekih nije tako. Bićemo malo nekonstantni sve dok ne savladamo temelje ovog sistema igre."

Teletović
Teletović protiv Knicksa
Brooklyn Netsi su veći dio utakmice bili ravnopravan protivnik Timberwolves-ima, ali su katastrofalno zatvorili utakmicu kad su promašili tri zadnja šuta i izgubili dvije lopte, što su Timberwolvesi iskoristili i riješili utakmicu u svoju korist. Deron Williams, kao i cijeli tim, nisu imali svoju noć. Izgubili su 18 lopti, što je više nego u prethodne dvije utakmice zajedno. Williams je rekao: "Dobro je samo da igramo bilo koju utakmicu poslije ove. Razočarani smo načinom na koji smo zatvorili posljednju utakmicu. prelijepa je stvar u NBA što dobivaš šansu da nakon par dana ponovo budeš na parketu. Dobro je što igramo protiv Knicksa i uvijek smo uzbuđeni zbog tog rivalstva."
Mirza Teletović nije imao baš najbolju utakmicu zadnji put kad su se ova dva tima sastala, 2. aprila 2014. godine u Madison Square Gardenu. U toj utakmici postigao je samo 6 poena za nešto više od 21 minutu na terenu. Nadamo se boljoj partiji u večerašnjoj utakmici i novoj pobjedi Mirzinih Netsa.

Nurkić
Nurkić trenira skok-šut

Po običaju Denver Nuggetsi našeg Jusufa Nurkića igraju poslije Netsa. Njihova utakmica počinje u 04:30h po našem vremenu. Nuggetsi će igrati protiv LeBorn Jamesa i njegovih Cleveland Cavaliersa koji također nisu najbolje počeli ovu NBA sezonu. Oni su poput Nuggetsa na omjeru na 1-3 pa će i jedni i drugi tražiti prekid serije poraza.

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić