Menu


Najava utakmica 05.11.2014.

RR
Ricky Rubio

Večeras, tačnije sat i 30 minuta iza ponoći, počinje četvrta utakmica NBA sezone za Mirzu Teletovića i njegove Brooklyn Netse. To će biti druga od četiri uzastopne utakmice kod kuće za Netse. Nakon prve domaće utakmice i demoliranja OKC Thundera, Netsi će nastojati da dođu do omjera 3-1 prvi put nakon sezone 2007/08. Nakon te utakmice digla se i velika medijska prašina nakon komentara vlasnika Netsa Mikhail Prokhorov o bivšem treneru Jason Kiddu, nakon čega ga je Kidd izazvao na 1 na 1 duel basketa.


U utakmicu protiv Minnesota Timberwolves Netsi ulaze ojačani pod košem povratkom Brooka Lopeza koji je u prethodnoj utakmici protiv OKC postigao 18 poena i pokupio 6 lopti pod košem. On i Mason Plumlee će se boriti pod koševima s crnogorskim divom Nikolom Pekovićem koji svako nove sezone igra sve bolje i bolje. 

Zanimljiv će biti duel i između organizatora igre jednog i drugog tima, odnosno Ricky Rubio-a i Derona Williamsa. Oba playmakera imaju sličan stil igre u kojem nastoje da što bolje razigraju svoje suigrače u čemu je, po mom mišljenju, Rubio čak i bolji od Williamsa.

Mirza Teletović je u prve tri utakmice bilježi 24,3 minute na parketu i postiže 13,3 poena uz šut iz igre od 57,7% što je nadamo se dobra refenrenca i za večerešnju utakmicu. Očekujemo približno isto vrijeme u igri i što veći broj poena na njegovom kontu.

Poslije Mirze, u četiri sata ujutro, po našem vremenu, na parket će i Jusuf Nurkić i njegovi Nuggetsi. Biće im to prilika da se revanširaju Sacramento Kingsima za domaći poraz u prethodnoj utakmici. U toj utakmici Nurkić je proveo nešto manje od 8 minuta uz 3 postignuta poena. Njegova igra pod košem je odlična, samo što ga košta brzopletost, odnosno brzo počini lične greške i onda ne dobiva novu priliku za igru. Nadamo se da će Juka vremenom popraviti taj segment igre i zasijati punim sjajem kao što je to radio u pripremnim utakmicama.

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić