Menu


Netsi kod Trail Blazersa 15.11.2014

Mnogi od Vas su pročitali vijest da je Joe Johnson izjavio da su njegovi suigrači sebični i da je to glavni razlog zašto gube utakmice protiv jačih timova. Čuj mozga!!! Mislim da nema Bosanca i Hercegovca koji je gledao Netse u ove protekle dvije sezone kako je Mirza dio tima da nije pomislio upravo ovo što je Johnson rekao. Tačno je da su ove sezone Netsi 23. u ligi s 19,3 asistencije po utakmici.  ALI, uvijek postoji ovo veliko ali. Igrač koji najviše solira igra jedan na jedan (isolation kod Amera) je upravo Johnson. Ni sam ne znam koliko puta sam se iznervirao gledajući Netse, tačnije Johnsona kako solira i nikad ne prosljeđuje loptu bilo kojem suigraču, a kamoli Mirzi.
E sad, vjerovatno ima i onih koji će ga pravdati i govoriti šta može Mirza pored njega. Može Mirza puno, a upravo NBA statistika pokazuje koliki je Johnson licemjer. On predvodi tim po učinku po utakmici (19 poena po utakmici), i u pokušajima prema košu (15,5 po utakmici) i upravo on postiže najviše neasistiranih poena po utakmici i u tome prednjači daleko ispred bilo kojeg suigrača. 
Teletović i Batum
Teletović i Batum

 A sad što se tiče same utakmice. Ona se igra u Moda Centru, u Portlandu, Oregon, u 04:00 h po našem vremenu tako da imate još vremena da odete i naspavate se do utakmice ili da je čekate budni. Vaš izbor. Blazersi su trenutno na tri uzastopne pobjede i u ovoj utakmici na domaćem terenu će nastojati da nastave seriju pobjeda, dok, s druge strane, Netsi su uvezali dva poraza na gostujućim utakmicama i pokušaće da prekinu tu seriju. 
Oba tima imaju povređenih igrača koji neće nastupiti na ovoj utakmici, kod Netsa to je Sergey Karasev, a kod Blazersa Nicolas Batum i LaMarcus Aldridge. 

Zanimljivosti u ovom meču su; borba koju će dva brata blizanca, Brook i Robin Lopez, voditi pod koševima, a druga je da ako Kevin Garnett zaigra večeras protiv Blazersa to će mu biti 61 put, što je najviše utakmica koje je imao protiv bilo kojeg kluba u NBA. 
Još jedna zanimljivost, moglo bi se reći i loš omen za Netse je da imaju omjer od samo 6 pobjeda i 33 poraza protiv Blazersa na gostujućem terenu. Zadnja pobjedan Netsa u gostima protiv Blazersa je bila 27. marta 2013. godine, a prije toga 21. novembra 2007. godine.
Ne znam kako i koliko će Mirza igrati, ali znam da će i večeras imati veliku podršku od nenaspavanih Bosanaca i Hercegovaca.

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić