Menu


Teletović sjajan u porazu Netsa, Nurkić solidan u pobjedi Nuggetsa

Sinoćnjim utakmicama u TD Gardenu, u Bostonu, i Pepsi Centru u Denveru počela je nova NBA sezona za naše reprezentativce Mirzu Teletovića i Jusufa Nurkića. 

Brooklyn Netsi našeg Mirze Teletovića su gostovali u Bostonu gdje su doživjeli prvi ovosezonski poraz od domaćih Celticsa rezultatom 121:105. Međutim, uprkos porazu usljed lošije igre prvih zvijezda tima, Derona Williamsa i Joe Johnsona, naš Mirza Teletović je pružio odličnu partiju.

Teletović je igri proveo 23 minute i za taj period je ostvario odličan učinak. Postigao je 20 poena, uz sjajan šut iz igre. Mirza je šutirao ukupno jedanaest lopti prema košu Celticsa i pogodio je osam šuteva od čega su četiri bila za tri poena. Slobodna bacanja je šutirao 4/6. Pored toga uhvatio je šest skokova (2 u napadu i 4 u odbrani), uvalio je dvije blokade i podijelio jednu asistenciju. Od lošijih statističkih podataka imao je jedan prekršaj i dvije izgubljene lopte. 
Sve u svemu, odličan nastup na otvaranju nove NBA sezone.




Denver Nuggetsi našeg Jusufa Nurkića su u svom Pepsi Centru, u Denveru, ugostili su Detroit Pistonse koje su savladali rezultatom 89:79. Solidnu partiju u zvaničnom debiju za ekipu Denver Nuggetsa pružio je Jusuf Nurkić. 

Nurkić je u igri proveo skoro punih 13 minuta i za taj period ostvario solidan učinak. Postigao je 5 poena uz šut iz igre 2/4, a sa slobodnih bacanja 1/2. Nurkić je bio odličan u skok igri pa je za tako kratak period u igri uspio pokupiti 7 skokova i to 6 u odbrani i 1 u napadu. Lošija strana nastupa su 3 brze lične greške, koje su još uvijek problem za njega. 

Međutim, za tako kratak period u igri Nurkić je ipak izabran za najbolju zamjenu u ekipi Denvera (Subway Sub of The Game). 

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić