Menu


Nurkić odličan u porazu Nuggetsa od Warriorsa

Predsezonska utakmica između Denver Nuggetsa i Golden State Warriorsa, odigrana u Oracle Areni, završila je rezultatom 119:112 u korist  GS Warriorsa . Bila je to utakmica s dosta trke svojstvene Warriorsima, a najbolje rezultate je polučio Klay Thompson koji je postigao čak 35 poena. 


S druge strane, naš Jusuf Nurkić je bio najefikasniji igrač Nuggetsa iako je na terenu proveo samo 15 minuta. U tom periodu Nurkić je postigao 16 poena uz šut iz igre 5/8, a sa linije slobodnih bacanja 6/6. Nurkić je pokupio i 8 lopti pod koševima i to po 4 ofanzivna i 4 defanzivna, uz 3 lične greške i uvalio je jednu blokadu. 

Ono što moram istaći je oduševljenje koje me obuzme kad vidim kojom lahkoćom Nurkić postiže poene protiv jakih NBA centara. 
Nadam se da će to i njegov trener uvidjeti i davati mu veću minutažu, iako je rookie.

Sljedeće utakmice oba naša reprezentativca igraju u srijedu, 29. oktobra (u BiH će već biti ćetvrtak, 30 oktobar). Prvi će na parket  TD Gardena Mirza Teletović, čiji Brooklyn Netsi igraju Boston Celticsa u 00:30h po srednjeevropskom vremenu. Poslije njega će i Nurkić na domaćem parketu Pepsi Centra u Denveru dočekati Detroit Pistonse. Utakmica počinje u 02:00h po srednjeevropskom vremenu.

Nadam se da će im treneri ukazati povjerenje da pokazu što više svog talenta i obraduju nas, Bosance i Hercegovce, diljem svijeta.

NBA Bosanci, livestream, linkovi, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić